Tweede Kamerlid Bart van Kent (SP) komt poolshoogte nemen in een illegaal tentenkamp langs de Betuwespoorlijn en A15, bij Tiel, waar dakloze migranten wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweede Kamerlid Bart van Kent (SP) komt poolshoogte nemen in een illegaal tentenkamp langs de Betuwespoorlijn en A15, bij Tiel, waar dakloze migranten wonen. © Raphael Drent

De winter komt eraan: zorgen om arbeidsmigranten die in tentenkampen leven

TIEL - Zes mensen die al weken onder erbarmelijke omstandigheden in een tentenkamp langs de A15 bij Tiel wonen. In de kou, zonder hulp, zonder perspectief. Politiek en hulpverleners zijn geschokt over het bestaan van dit ‘bos van schaamte’ en veel andere plekken waar dakloze, afgedankte arbeidsmigranten nu leven. ,,Dit kan toch niet in Nederland?’’

13 reacties

 • Cor Beets

  1 maand geleden
  Deze dakloze die vandaag op de foto staat met paraplu zit al jaren bij de sluis en is vaak verwijderd daar maar keert elke keer wel terug hij heb zelfs een telefoon waar die mee belt . Die man zit smorgens al aan de bier en is volgens mij niet te helpen net zoals die Robbie de bekende zwerver in Tiel. Volgend jaar is hij weer terug.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Kabinet Rutte heeft het voor elkaar, de werkgelegenheid in Nederland is prima... maar de huisvesting is belabberd * het is nog nooit zo erg geweest. We zien nu ook een grote instroom van vluchtelingen - dit gaat helemaal fout.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  @ Otto Abetz, heel sneu hoor, maar je moet je schamen dat je het durft te vergelijken met deze situatie!
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  De ophef is wat overdreven, want kamperen is ook hier toch heel normaal. Wel jammer dat mensen aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid, imo het meest voor de hand liggende, niet meer mogelijk lijkt.
 • maarten de vries

  2 maanden geleden
  We zitten vol hier! Jank krant iedere keer weer millieu of deze problematiek. Zelfs journalisten met hun vega hoofdjes worden opgepakt tijdens protestacties, maar ruim aandacht dat wel. Leve de DPG groep. Laat je niet in de maling nemen en kijk goed om je heen en bepaal zelf of het allemaal zo goed gaat.

Rivierenland