Die leuke zaak met kinderkleding én houten speelgoed in Tiel stopt: ‘Het was altijd een succesformule’

interviewBijna is het moment aangebroken dat Tiel het zonder Zonnekind moet stellen. Eigenaresse Aly Schouten opende de zaak in kinderkleding en houten speelgoed achttien jaar geleden aan de Weerstraat.

Kinderen noemt ze zonnekindjes. Dus was het voor Aly Schouten niet meer dan logisch haar winkel die koosnaam te geven. 

Waarom zonnekindjes?
,, Al zijn kinderen druk, hebben ze adhd... Veel kinderen hebben stempels tegenwoordig, maar voor mij zijn alle kinderen altijd zonnekinderen geweest. Alle kinderen hebben wel iets, niet iedereen is hetzelfde. Toch zijn het altijd vrolijke kindjes: blijheid, vrolijkheid. Vandaar dat we dachten: waarom geen Zonnekind?’’

Waarom begon u ooit met de zaak?
,,Ik had veertien jaar bij Blijdesteijn Mode gewerkt en dacht op een gegeven moment: ik wil iets anders, maar wat? Dikkertje Dap stopte met de verkoop met kinderkleding en mijn dochter zei: ‘Mam, waarom ga je geen kledingwinkel beginnen?’’

Maar mét houten speelgoed.
,,Ik wilde dat eigenlijk niet, omdat ik uit de kleding kwam natuurlijk. Maar mijn man werkte in de bouw. Dan weet je het wel. Hij zei: houten speelgoed moet je erbij doen. Dat hebben we gedaan, twee derde kleding en een derde houten speelgoed. Het is altijd een succesformule geweest.’’

PASPOORT

Aly Schouten werd op 8 oktober 1953 geboren en haalde in de jaren 80 haar detailhandelsdiploma. Ze werkte veertien jaar bij Blijdesteijn Mode in Tiel en leerde daar de fijne kneepjes van het verkopen van kleding.

De kunst van het inkopen keek ze af van haar zus uit Den Helder die een damesmodezaak heeft en waarbij ze meeging met het doen van inkopen.

Schouten heeft drie dochters van 48, 43 en 40 jaar. Ze heeft zeven kleinkinderen, variërend in de leeftijd van 18 tot 1 jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland