Volledig scherm
© Thinkstock

Digitale Stad haalt voldoende aanmeldingen: Rivierenland krijgt glasvezel

TIEL - Rivierenland krijgt glasvezel. Digitale Stad meldt dat het aantal aanmeldingen op 51 procent ligt, waarmee de ondergrens is behaald. Als de gemeenteraden in de regio akkoord gaan, beginnen de werkzaamheden nog dit jaar.

De Regio Rivierenland, het samenwerkingsverband van gemeenten in de regio, is de eerste die een dergelijk project is begonnen om zelf glasvezel als nutsvoorziening aan te laten leggen. De Europese Commissie gaf fiat, maar aanbesteding mislukte doordat geen bedrijven zich meldden. Nadat Glasvezel Buitenaf ging werven in het gebied, ging de Regio een samenwerking aan met Digitale Stad.

Bij de laatste kunnen inwoners gratis breedband krijgen, mits ze binnen twee maanden een abonnement afsluiten. Het definitieve besluit ligt nu in handen van de gemeenteraden, die akkoord moeten gaan met de oprichting van een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie die het netwerk laat aanleggen en gaat beheren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland