Volledig scherm
PREMIUM
Sebastian Winkler traint samen met zijn gezin en honden voor de Canicross. © Foto Raphael Drent

Dit gezin staat op een EK met hun straathonden: ‘Zo bijzonder dat je hond dat voor jou wil doen’

KAPEL-AVEZAATH - Zo snel mogelijk met je aangelijnde hond een parcours afleggen, dat is canicross. Alle leden van de familie Winkler uit Kapel-Avezaath en hun vijf honden zijn daar zeer bedreven in. Op 19 en 20 oktober staat een nieuwe uitdaging voor de deur: het EK in het België.

Het is een gezellige drukte in huize Winkler. Als de deurbel gaat, wurmen vijf honden in alle soorten en maten zich nieuwsgierig voor de deur. Iedere bezoeker wordt vriendelijk verwelkomd door de bonte club viervoeters, die bestaat uit straathonden uit Portugal en Rusland, een Duitse Staander uit het asiel, een sledehond en een kruising tussen een Greyster en een Eurohound.

Dochter Judith, zoon Jacob, moeder Olga en vader Sebastian ruimen snel de keukentafel af. In sporttenue is het haasten geblazen, want de atletiektraining is aanstaande. Jacob racet met Olga naar Statina in Culemborg, Sebastian staat op het punt om naar de Tielse atletiekclub Astylos te vertrekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland