Drie harde knallen, daarna brand in woning Tiel

video/updateTIEL - In de Burgemeester Van Altenastraat in Tiel heeft afgelopen nacht brand gewoed in een woning. Een buurtbewoner zag twee jongens wegrennen na harde knallen, en vermoedt dat het om benzinebommen ging die naar binnen zijn gegooid. De bewoner van het huis is als adviseur werkzaam voor de gemeente Tiel.

Volledig scherm
Een buurtbewoner zag twee jongens wegrennen na harde knallen, en vermoedt dat het om benzinebommen ging die naar binnen zijn gegooid. Ook is een ruit van een auto op de oprit ingetikt. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Ook is een ruit van een auto op de oprit ingetikt. Na de explosies brak er op de begane grond direct brand uit.  De brand werd om 01.15 uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voorzijde uit de woonkamer. De brandweer was net op de terugweg naar de kazerne van een andere brandmelding en kon daardoor snel ter plaatse zijn. De bewoners zijn in veiligheid gebracht.

Een brandweerman die in de buurt woont, heeft de voordeur ingetrapt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht met glas in zijn voeten.

'Benzinebommen’

De bewoners van het huis lagen te slapen toen de brand uitbrak. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de bewoners nagekeken. De politie zal sporenonderzoek doen naar de oorzaak. Afgelopen zomer zou er bij de man en het gezin ook al zijn ingebroken.

Een buurtbewoner zag twee jongens wegrennen na de drie explosies, en vermoedt dat er benzinebommen naar binnen zijn gegooid. Ook zouden de jongens een ruitje van de BMW op de oprit hebben ingeslagen.

Buurtbewoners zijn enorm geschrokken, noemen het ‘bizar’ en ‘heel erg eng’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland