Frank Wammes is het nu nog rustige landschap. Frank is tegen de komst van een groot fruitpretpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Wammes is het nu nog rustige landschap. Frank is tegen de komst van een groot fruitpretpark. © Foto Raphael Drent

Droom van de een, nachtmerrie van de ander: een fruitpretpark in Wadenoijen

WADENOIJEN - Een paar weekenden per jaar wat overlast: prima. Maar een fruitattractiepark dat meer dan 200.000 bezoekers moet trekken, daar staat niet elke omwonende in Wadenoijen bij te juichen. ‘Ik sleep ze voor de rechter’. 

Een vrachtwagen dendert langs op de Bredestraat in Wadenoijen. Dat gaat zo de hele dag door, zegt bewoner Frank Wammes. En jammer dat de verslaggever niet langskwam toen de A15 na een ongeval compleet vastliep. ,,Toen was het hier ook al bal.’’ Waar bij een normale spits de automobilisten Wadenoijen al gebruiken als sluiproute, staat het er op zo’n moment helemaal vast.

Hij wil maar zeggen: ook zonder fruitattractiepark is het al druk zat in de buurt. De plannen voor een fruitbelevingscentrum dat jaarlijks 225.000 bezoekers naar de regio moet trekken, kan bij hem dan ook op weinig enthousiasme rekenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland