Buurt 7 in Tiel, de duurzame buurt waar al maanden op gas wordt gestookt.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurt 7 in Tiel, de duurzame buurt waar al maanden op gas wordt gestookt. © Foto Jan Bouwhuis

Duurzame buurt stookt weer volop gas in Tiel: ‘De tranen springen je in de ogen’

TIEL - Ruim vijftig woningen in de ‘duurzame’ buurt 7 van de wijk Passewaaij worden door Eteck al maanden lang exclusief verwarmd met gas, omdat de Warmtekoude-installatie voor de woningen door de inspectie is stilgelegd. Tot ongenoegen van het warmtebedrijf én bewoners. 

24 reacties

 • Jeempie

  3 jaar geleden
  Kan iemand misschien vertellen waarom de inspectie de installaties stil heeft laten leggen? In Houten hebben de bewoners talloze rechtzaken gevoerd enorme ernstige gebreken ervaren. Een zorg punt is daar ook de temperatuur van het warme tapwater dat was te laag (leginella)dan moest bijverwarmd worden met een spiraal dat gaf torenhoge rekeningen...Ook zijn er veel lekkages geweest  en problemen met de kwaliteit van het warme tapwater in een aantal woningen...VROM heeft in Houten nooit ingegrepen of de gemeente adequaat. Het is een grote doofpot daar dat staat vast...!!!
 • DeSchapenherder

  3 jaar geleden
   Klimaatverandering. En de betalende burger moet en zal het stoppen! Wat een arrogantie van de overheid.
 • Marinjo

  3 jaar geleden
  Beste elco, bewoners zijn niet negatief en het zit niet even tegen. Nog 8 jaar ellende mag je best concluderen dat het project mislukt is. Bewoners moet nu zsm geholpen worden door individueel omgebouwd te worden naar een werkend alternatief.
 • Wees

  3 jaar geleden
  Ik snap totaal niet waar u het over heeft. Dus mensen die niet naar de kerk gaan zijn hebzuchtig. Uw zou is bij onze paus moeten gaan vragen hoeveel geld ze van de arme mensen hebben afgepakt. Hebzucht komt overal voor. 
 • Wees

  3 jaar geleden
  Deze groene maffia moet worden gestopt.  

Rivierenland