Volledig scherm
PREMIUM
Corry van Rhee © Raphael Drent

Een ‘Dordtse’ verbonden met Tiel als burgemeester van Druten

interviewOp haar werkkamer in het gemeentehuis van Druten, hangen nog de foto's van haar voorganger Luciën van Riswijk. ,,Die worden nog opgehaald’’, zegt Corry van Rhee-Oud Ammerveld (62) uit Tiel. Na West Maas en Waal en Scherpenzeel wordt dit haar derde gemeente in ruim twee jaar als waarnemend burgemeester.

Tussen 2001 en 2017 had u een werkplek in Tiel als gemeenteraadslid en wethouder. Het gaat nu wel erg snel?
,,Ik had het naar mijn zin als waarnemend burgemeester van West Maas en Waal toen ik door de commissaris van de koning gevraagd werd om in Scherpenzeel te solliciteren. Het ging daar niet echt goed. Op 66 fte waren er 10 vacatures. De burgemeester zat thuis, in anderhalf jaar hadden er drie gemeentesecretarissen gewerkt. Ze konden niet echt met elkaar door één deur. Nou kan ik een heleboel niet, maar ik ben wel goed in mensen bij elkaar brengen. Belangrijkste is dat je dan zelf ook open en eerlijk bent. Je hoeft geen begrip voor elkaar te hebben, wel respect.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland