Hartjes aan de reling van de ‘Gouden Slinger’ in Tiel: ‘Help elkaar!’
Volledig scherm
Hartjes aan de reling van de ‘Gouden Slinger’ in Tiel: ‘Help elkaar!’ © Foto Raphael Drent

Een hartenkreet aan de reling: ‘Help elkaar!’

TIEL - Een kleine actie tijdens een grote crisis. Aan de reling van de brug die het Tielse Kalverbos met de Sint Walburgbuitensingel verbindt, zijn met tiewraps twee hartjes vastgemaakt. 

Ze doen denken aan de ‘liefdessloten’ zoals die over de hele wereld aan bruggen worden gehangen, dicht geklikt door geliefden die zo symbolisch hun liefde voor elkaar betuigen. Waarna de sleutel in het water wordt gegooid.

‘Let een beetje op elkaar’

In deze tijden van corona wordt vooral een beroep gedaan op naastenliefde. ‘Let een beetje op elkaar', sprak minister-president Mark Rutte het Nederlandse volk vorige maand nog toe. En of het nu door die oproep komt of niet: het gebeurt.

Overal in het land steken initiatieven de kop op om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken, ouderen de eenzaamheid even te doen vergeten of overgebleven voedsel naar de voedselbanken te krijgen. En we houden rekening met elkaar. Het overgrote deel van de Nederlanders houdt anderhalve meter afstand, blijft thuis waar het kan. Om zo elkaar de coronacrisis door te helpen.

En precies dat moeten we volgens de maker van de Tielse hartjes blijven doen: er zijn voor opa, de buurvrouw of een volslagen vreemde. Hoe klein ze ook zijn: wie over de ‘Gouden Slinger’ loopt, kan niet om de hartjes heen. Versierd met rode hartjes trekken ze de aandacht. ‘Help elkaar!’, staat erop. Een grote, wijze boodschap van een jong, klein mens. Was getekend: Phoedra, 7 jaar.

Rivierenland