Volledig scherm
De Waterstraat in Tiel: voor elk wat wils. Maar de echte verrassing ontbreekt. © William Hoogteyling

Een vijfde van de Tielse winkels niet vast ingevuld

TIEL - Ruim 19 procent van de winkelpanden in de hoofdwinkelstraten van Tiel staat leeg of heeft een erg tijdelijke invulling.

Dat blijkt uit een telling door redacteuren van De Gelderlander.

Waterstraat
In de Waterstraat (inclusief de Hoogeindsestraat) bevindt 16 procent van de winkelpanden zich in de gevarenzone. Van de 94 panden staan er zes leeg en hebben negen winkels een tijdelijke functie, zoals een pop-up of conceptstore of alleen een etalagefunctie.

Santwijckse Poort
Aan de Voorstad en Santwijckse Poort gaat het beduidend beter. Met de komst van Electro World staat er maar één pand leeg aan de Voorstad en is er een tijdelijke invulling aan de Santwijckse Poort. Wel is de verkrotting van een woning op de hoek met de Oliemolenwal een rotte kies in deze winkelpoort.

Weerstraat
De hoge gemiddelde leegstand in de hoofdwinkelstraten wordt voor een belangrijk deel bepaald door de Weerstraat. Van de 41 panden staan er liefst veertien leeg en hebben er twee een tijdelijke invulling. Daarmee is 39 procent van de winkelpanden in de Weerstraat in de gevarenzone.

Zaterdag 26 oktober staat er in De Gelderlander editie Rivierenland (en de e-paper) een uitgebreide productie over Tiel als winkelstad met boegbeeld Franklin van Blijdesteijn.

Rivierenland