Volledig scherm
Tiel 14/07/2019 Festival Tussen de Dijken optreden Deposit jong en oud publiek genieten iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

Eenmalig Parels Tussen de Dijken smaakt naar meer

TIEL Het was zondag iets eenmaligs: Parel Tussen de Dijken ter ere van 30 jaar Parel van de Betuwe. Met honderden bezoekers, al vanaf de start, was het festival een succes. Maar een vervolg zit er voorlopig niet in.

Nog maar nauwelijks bijgekomen van de vierde Rock & Blues Tussen de Dijken - dat zaterdag 2.500 bezoekers trok - maakte de Tielse camping Tussen de Dijken zich zondag op voor een nieuwe en tevens eenmalige happening: Parels Tussen de Dijken, een festival met optredens van Parels uit inmiddels 30 jaar Parel-historie.

Zondag,  één uur en je zou rond deze tijd een handjevol muziekliefhebbers verwachten bij de start van Parels Tussen de Dijken. Misschien 50 à 60 mensen, maar het terrein aan de Tielse Inundatiedijk staat rond het middaguur al redelijk stampvol en ook het bier al rijkelijk. Het zijn voornamelijk Tielenaren die op het feestje zijn afgekomen en dat heeft ook te maken met de opener: Urf, Runt & Rukvet, een 32-jarige Nederrockband van Tielse bodem, die vandaag voor de allerlaatste keer acte de présence gaat geven. 

Aangenaam verrast door vele bezoekers

Het slotconcert van ‘Urf’ is stijlvol, waarna Far From Home (finalist 2017) voor het voetlicht treedt en aansluitend de kersverse Parelwinnaar van 2019: Deposit. De geplande vierde ‘Parel van vroeger’ laat helaas verstek gaan, maar er is tijdig een goede vervanger gevonden: Tom van Munster  van de voormalige Parelband Cashew Nuts uit Culemborg, die op Johnny Cash-covers trakteert.

Ingrid Zaaijer, voorzitter werkgroep Parel van de Betuwe en initiator van het festival, is net als velen aangenaam verrast door de grote opkomst van bezoekers. ,,Al meteen bij de start en we zijn pas op de helft: toppers als Fools Fatal en skaband BB ’87 moeten nog komen.”

Toch nog een editie? 

Ook Zaaijer is zich bewust van de geluiden over het Parelfestival en dat het ‘toch absoluut een vervolg zou moeten krijgen’: ,,Die positieve reacties zijn te gek en al hoeft het niet per se bij één editie te blijven, vermoed ik toch dat het iets eenmaligs blijft. Dit festival is er vanwege 30 jaar Parel en de toekomst is onzeker. Niet dat de Parel dood is, maar er is een nieuwe wind nodig is.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland