Volledig scherm
Foto ter illustratie. © COR DE KOCK

Eerste ‘grote’ afvalcontainers voor blik en plastic deze maand geleverd door Avri

TIEL - Inwoners van Rivierenland die voor half augustus een nieuwe afvalcontainer hebben aangevraagd, krijgen hem nog dit jaar binnen. Andere ‘Rivierenlanders’ moeten wachten tot na de jaarwisseling.

Het gaat om het gratis inwisselen van een kleine naar een grote container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik. Inwoners van Rivierenland konden die containerruil aanvragen bij de afvalinzamelaar Avri.

Sinds november wordt blik samen met plastic opgehaald in de acht gemeenten in Rivierenland die onder de Avri vallen. Een grotere container voor dit afval kan dan handig zijn en het omwisselen kan daarom tot 1 april 2020 gratis.

Inwoners die voor half augustus een gratis wissel van een kleine naar een grote plastic afvalcontainer hebben aangevraagd, ontvangen de container nog dit jaar, laat de Avri weten. Latere bestellingen volgen vanaf begin 2020. 

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland