Volledig scherm
Ter illustratie. © foto ANP

El Hassani moskee Tiel haalt ruim twee ton op met online crowdfunding voor nieuw gebouw

TIEL - De El Hassani moskee in Tiel heeft met een online crowdfundingsactie op YouTube 220.358 euro opgehaald. Dat geld is bedoeld voor een nieuw moskeegebouw dat op de planning staat.

Dat moet verrijzen aan de Maurikstraat waar nu nog een schoolgebouw staat. Het huidige gebedshuis van de Marokkaanse gemeenschap staat aan de Tielewaardlaan, een paar straten verderop.

570.000 euro

De nieuwe locatie is zo'n 5000 vierkante meter groot en moet ruimte bieden aan een multifunctioneel gebouw met meer dan één verdieping, zodat er voldoende ruimte overblijft om te parkeren op eigen terrein.

Het oude schoolgebouw aan de Maurikstraat is verkocht voor 570.000 euro vrij op naam. Eerder liet een moskeewoordvoerder al weten dat de financiering voor het nieuwe gebouw binnen de eigen gelederen wordt gezocht, maar ook binnen de landelijke moskeegemeenschap. Op het YouTubekanaal waarop de livestream van de crowdfundingsactie te zien was, zijn meer video's te vinden van benefietacties voor moskeeën door het hele land. 

Kijkers konden doneren via bankoverschrijving of via het betaalsysteem Tikkie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland