Volledig scherm
Volkszanger Frans Duijts in de bar die hij thuis heeft. © Foto Raphael Drent

Frans Duijts zou bouw van nieuw zwembad in Tiel dwarsbomen: ‘Nope, klopt helemaal niets van’

TIEL - In Tiel zou de komst van een nieuw zwembad vertraagd zijn omdat Frans Duijts de bouw heeft laten stilleggen, zo meldt weekblad Story. De zanger uit Tiel is er kort over: ,,Daar klopt helemaal niets van.’’

‘Het is te schandelijk voor woorden! Hij legt de bouw van ons nieuwe zwembad stil, omdat hem dat beter uitkomt.’  Het is slechts een van de anonieme citaten die Story gebruikt in een artikel waarin Frans Duijts ervan wordt beschuldigd dat hij de bouw van een nieuw zwembad in Tiel saboteert.

Volgens het weekblad zou het Duijts beter uitkomen als de bouw later aanvangt, omdat zijn huis - op een steenworp afstand - op dit moment te koop staat.

‘Nope!’

Story noemt geen enkele omwonende bij naam, maar plaatst desondanks veel beschuldigingen aan het adres van Duijts. Desgevraagd reageert de zanger kort maar krachtig op de aantijgingen aan zijn adres: ,,Nope! Klopt helemaal niets van dit artikel.’’

Ook de gemeente ontkracht het verhaal van het roddelblad. ,,Mijnheer Duijts heeft geen bezwaar gemaakt tegen de bouw. Sterker nog, er is geen enkel bezwaar ingediend tegen de nieuwbouwplannen van het zwembad’’, laat een woordvoerder van Tiel weten.

Quote

Er is geen enkel bezwaar ingediend. Het nieuwe bad kan er eind 2020 staan

Woordvoerder, Gemeente Tiel
Volledig scherm
Het nieuwe zwembad dat Tiel bouwt, artist impression van Wind Design en Build © De Gelderlander

De gemeente geeft dan ook aan dat de bouw vooralsnog volgens plan verloopt. ,,Maandag begint de aannemer met het bouwrijp maken van de grond. We verwachten dat de bouw eind dit jaar kan starten. Dat betekent dat het nieuwe bad er eind 2020 kan staan’’, aldus de woordvoerder.

Ook de suggestie dat kinderen ‘dankzij Frans Duijts’ nu in Tiel voorlopig geen zwemdiploma kunnen behalen, verwijst de woordvoerder van Tiel naar het rijk der fabelen: ,,Het oude zwembad wordt pas gesloopt als het nieuwe bad - dat komt waar nu de parkeerplaats ligt - klaar is. Tot die tijd kan iedereen dus gewoon gebruik blijven maken van het huidige bad.’’

Volledig scherm
Voorlopig ontwerp van het interieur van het nieuwe zwembad in Tiel © Wind Design & Build
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland