Volledig scherm
PREMIUM
Streeckerij de Betuwe krijgt steun uit Het Regionaal Investeringsfonds Rivierenland voor het plan Betuwe Kers b.v. © FruitDelta Rivierenland

FruitDelta Rivierenland is blij met Investeringsfonds

TIEL - Het kost alle inwoners van Rivierenland jaarlijks drie euro per persoon, maar FruitDelta Rivierenland is er van overtuigd dat dat geld voor het Regionaal Investeringsfonds Rivierenland goed besteed wordt. Het jaagt de innovatie in de regio aan.

Het zijn de gemeenten die het bedrag per inwoner overmaken, waarmee innovatieve projecten in vooral de agribusiness, logistiek en toerisme worden ondersteund. En met succes, zo concludeert de Economic Board van FruitDelta Rivierenland. Dat gezelschap maakt de keuze uit de ingediende projecten van ondernemers en ondernemende inwoners en houdt ook bij wat er met het geld gebeurt.

In vrijwel alle gevallen zorgt de bijdrage van het Regionaal Investeringsfonds ervoor dat initiatiefnemers ook met succes aan kunnen kloppen bij andere subsidiegevers en instanties. Medio januari wordt bekend welke nieuwe projecten voor subsidie in aanmerking komen. Dat gebeurt tweemaal per jaar.

Voor deze ronde hadden dertig innovatieve projecten zich aangemeld. Bij de uitvoeringsprojecten viel op dat er deze keer veel aanvragen zijn uit de onderwijshoek, gericht op de samenwerking tussen onderwijs en bedrijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland