DJ La Fuente op Festivate 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
DJ La Fuente op Festivate 2019. © Raphael Drent

‘Gat in mijn leven’: Dit jaar geen festivalseizoen, maar Festivate verschuift naar september

Appelpop. Fruitcorso. Het ene na het andere evenement in de regio wordt geannuleerd. Een domper voor vrijwilligers en bezoekers. Festivate is de uitzondering en mikt op een tweede kans in september. 

Nog voor het noodzaak was, trok Festivate de stekker uit het feest dat afgelopen weekend gepland stond in Deil. De taferelen waren hier nog niet Italiaans, maar met het uur veranderde de  situatie.

,,In Brabant verspreidde het virus zich, hier nog niet echt. Formeel was er geen noodzaak om al in te grijpen, maar we zagen de ontwikkelingen en wilden tijdig schakelen.’’ Angelo Ridderhof, voorzitter van de Stichting Festivate is achteraf blij dat ze niet hebben afgewacht. Sponsors werden benaderd, partners, evenals geboekte dj's en leveranciers. Iedereen kon zich vinden in het verplaatsen van het festival.

,,Ons doel is om dit feestje ieder jaar te houden, door naar 4 en 5 september te schuiven kan dat straks alsnog lukken. Juist omdat we snel hebben geschakeld blijft de impact beperkt.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland