Appelpop in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Appelpop in 2019. © Raphael Drent

Geen Appelpop dit jaar: ‘Het is gewoon te onzeker allemaal’

videoTIEL - Geen Appelpop in september. De organisatie vindt het risico te groot om in deze onzekere tijd het festival door te laten gaan. ,,Maar zet Appelpop 2021 vooral in je agenda!’’

Het ene na het andere evenement wordt in deze roerige tijden gecanceld. Ook festivalorganisatie Stichting Muziekstad Tiel (SMT) heeft besloten ‘de stekker eruit te trekken’. Althans: de stekker van de 29e Appelpopeditie, die voor 11 en 12 september stond gepland. 

Een ‘moeilijke beslissing’, die SMT deze vrijdagochtend via de social media bekend heeft gemaakt.

Aangeslagen, maar ook realistisch vertellen SMT-voorzitter Kees van Keulen en Martijn van Kuilenburg (bestuurslid en programmeur) over de taaie knoop, die moest worden doorgehakt. ,,Het is gewoon té onzeker allemaal’’, aldus Van Kuilenburg, die aansluitend laat weten, dat de beslissing op ‘drie pijlers’ is gestoeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland