Voor kaasboer Theo Broekhuis is voorlopig geen passende plek bij Westlede.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor kaasboer Theo Broekhuis is voorlopig geen passende plek bij Westlede. © Foto Raphael Drent

Geen plek voor kaasboer Broekhuis bij Westlede: ‘Er heeft echt iemand zitten slapen’

TIEL - Een kaasje van Broekhuis meepakken na de vrijdagboodschappen in Tiel-West is straks misschien verleden tijd. Winkelcentrum Kwadrant, waar de ondernemers nu bij staan met hun kramen, gaat dicht: en bij het nieuwe complex Westlede komen ze maar niet aan een nieuwe standplaats.

,,Misschien een beetje naïef van mezelf’’, erkent de Tielse kaasboer Theo Broekhuis. In 2016 kocht hij voor een kleine 2 ton een fonkelnieuwe kaaskraam.

,,Ik had een gesprek gehad met de wethouder en die zei: we zijn genegen jullie een vergunning te verlenen.’’ Dus kocht hij de wagen. ,,Naar aanleiding van die toestemming.’’

Daar ging het mis

Quote

Als ik geen vergunning krijg om daar mijn laatste periode te staan, komt er een probleem om de hoek kijken

Kaasboer Theo Broekhuis

En daar is iets misgegaan. Komende zomer gaan de deuren open van het nieuwe winkelcentrum Westlede. Alle winkeliers die nu nog in het verouderde Kwadrant zijn gevestigd, maken de overstap.

In de bouwplannen voor het winkelwalhalla is ook een standplaatsstrook ingetekend voor onder meer de kaashandel van Broekhuis, maar op grond van de projectontwikkelaar.

,,De gemeente wil ons een vergunning verlenen, maar dan moeten we wel toestemming hebben’’, aldus Broekhuis. Van de vereniging van eigenaren. Die goedkeuring heeft Broekhuis niet. En de uitbater van de wagen van vishandel Van Neerbos, waarmee Broekhuis de huidige standplaats deelt, ook niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland