Roadblocks en vrachtwagens voor Appelpop 2017.
Volledig scherm
Roadblocks en vrachtwagens voor Appelpop 2017. © Harold Schuil

Geen spoor van terreurdreiging, toch roadblocks op Appelpop

TIEL - Hoewel er geen enkele dreiging is van terreur of andere ongeregeldheden, is het Appelpopterrein in Tiel, net als vorig jaar, toch afgesloten met roadblocks en vrachtwagens. Dat heeft burgemeester Hans Beenakker besloten.

,,We hebben geen enkele informatie dat er iets te gebeuren staat’’, zegt Erik Bomhof, politiechef in Tiel en algemeen commandant tijdens Appelpop. 

Dreiging

Specialisten van de politie maken voor grote evenementen waar veel bezoekers op afkomen een dreigingsanalyse. Ook wordt nauwlettend in de gaten of er ongeregeldheden te verwachten zijn. 

Quote

Ons advies luidde om geen maatrege­len te nemen.

Erik Bomhof, Politiechef Tiel

Bomhof: ,,We hebben natuurlijk recent de aanslag in Amsterdam gehad, maar dat heeft geen effect voor het dreigingsniveau. Die is hetzelfde als daarvoor. Wij hebben absoluut geen informatie dat er iets dreigt. Ons advies luidde om geen maatregelen te nemen. Het bestuur heeft er voor gekozen om toch dezelfde maatregelen te nemen als vorig jaar. Prima, maar het is niet op ons advies gedaan.’’  

Roadblocks

Burgemeester Hans Beenakker bevestigt desgevraagd dat hij heeft besloten dat er ook dit jaar zowel bij Appelpop als het Fruitcorso enkele roadblocks en vrachtwagens op toegangswegen komen. Beenakker: ,,Er zijn geen concrete dreigingen tegen de evenementen in Tiel. Ook is het dreigingsniveau in Nederland niet veranderd.’’

Toch acht de burgemeester het nodig de extra maatregelen te nemen. ,,Vorig jaar namen we voor het eerst extra maatregelen in de vorm van roadblocks en vrachtwagens. Ik kreeg hierop veel positieve reacties. Ook dit jaar heb ik mijn eigen afweging gemaakt om het wel te doen. 

Twee weekeinden achter elkaar komen er meer dan honderdduizend bezoekers naar Tiel. Bij zulke grote evenementen is het belangrijk goed te kijken naar de veiligheid. Ik heb mijn afweging gemaakt samen met de hulpdiensten en de organisatoren. Overigens zijn we niet uniek: er zijn meer gemeenten die roadblocks of andere afzettingen plaatsen bij evenementen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland