Volledig scherm
Gele Hesjes in Nijmegen vorige week. © Paul Rapp

Gele Hesjes gaan zaterdag ook in Tiel demonstreren

TIEL - Net als in Arnhem gaan in Tiel zaterdag mensen met gele hesjes de straat op. Via een Facebookpagina roept Astrid Bello mensen op om vanaf 11.30 uur vanaf de Waalkade mee te wandelen in een vreedzame mars om zo te demonstreren tegen dit kabinet.

Ook in Amsterdam en Rotterdam staan demonstraties gepland die om dezelfde tijd beginnen. ‘Let wel, alle demonstraties staan los van elkaar. Dit is namelijk een burgerbeweging door het volk en géén organisatie’, staat er op de pagina. ‘Geen spandoeken, geen leuzen, geen gezichtsbedekkende kleding, geen agressie.’

Tijdens de mars wordt het nummer 15 miljoen mensen van Fluitsma en Van Tijn gedraaid. Zij zingen volgens de initiatiefnemers over het Nederland dat de demonstranten graag terug willen.

Ook Culemborg kent een Gele Hesjespagina op Facebook. Of zij ook de straat op gaan is niet duidelijk. In Nijmegen werd vorige week zaterdag al gedemonstreerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland