Volledig scherm
© William

Gemeente maakt parcours Fruitcorso nog kleiner

TIEL - De Fruitcorso-stoet komt vanaf dit jaar niet meer over de Nieuwe Tielseweg in Tiel. De gemeente heeft de weg uit het parcours geschrapt. Het parcours loopt nu over de Heiligestraat, voor de Nieuwe Tielseweg linksaf over de Tinnegieter.  

Calamiteiten 

Al enige jaren dringen met name de hulpdiensten aan op het vrijmaken van deze invalsweg die zeker bij calamiteiten een belangrijke route vormt. Ook de bereikbaarheid voor bezoekers en inwoners gaat er fors op vooruit. De nieuwe parkeergarage aan de Rechtbankstraat is dan ook bereikbaar. 

Het Fruitcorso heeft zich eerder fel verzet tegen het schrappen van de Nieuwe Tielseweg. De brede weg was altijd een belangrijke plek voor bezoekers en toeschouwers uit de buurt zoals van woonzorgcentrum De Vier Gravinnen. Met de verschuiving van het corso richting de binnenstad, is dit minder belangrijk geworden. 

Anderhalve ronde 

Vorig jaar is de route ook al ingekort. In plaats van twee rondes werd er anderhalve ronde gereden en kwamen de wagens maar één keer over de Nieuwe Tielseweg. 

De wijziging betekent ook een bezuiniging. Doordat het verkeer via de westkant van de stad nu kan doorstromen, zijn allerlei verkeersmaatregelen niet  nodig. Dat scheelt zo'n 2.500 euro. 

Rivierenland