Volledig scherm
PREMIUM
Op het zwembad prijkt sinds zaterdag een enorm graffiti kunstwerk. Dat is goed te zien vanaf de Rivierenlandlaan en de Laan van Westroijen. © Foto Raphael Drent

Gemeente op zoek naar plekken voor graffiti: ‘Tiel krijgt meer smoel’

TIEL - Op de zijgevel van het Tielse zwembad prijkt sinds deze week een enorm graffiti kunstwerk. De stad profileert zich steeds meer met street art. Er is zelfs een wandeling in de maak.

Van zelfportretten van kunstschilder Johan Ponsioen en muurschilderingen van Flipje tot dichterlijke teksten, fotoportretten van bekende Tielenaren en borduurpatronen op blinde muren. Op steeds meer openbare plekken in Tiel verschijnt street art. Af en toe ook in de vorm van graffiti. 

Via Maurice Juliënne werd onlangs het lijntje naar de gemeente gelegd om het zwembad onder handen te nemen. ,,Een aantal jongens die ik als jongerenwerker heb leren kennen, benaderden mij. Ze zagen een mooie canvas in de gevel van het zwembad. Op persoonlijke titel heb ik bij de gemeente nagevraagd of ze daar een werk mochten maken. Binnen een dag was er een positief antwoord.’’

‘Verbaasd’

Zo ging een clubje creatievelingen afgelopen zaterdag aan de slag. Van 09.00 tot 21.00 werd gewerkt aan het kunststuk dat vele duizenden automobilisten inmiddels vanaf de Rivierenlandlaan hebben kunnen bewonderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland