Volledig scherm
Tiel Frederike Wijnbelt Appelpophaarbanden.Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Gemist? Een gepasseerde redder van het Fruitcorso en de bedenkster van Appelpop-haarbandjes

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Al vroeg leren vissen - Luuk van Mourik uit Lienden deed deze zaterdag een poging om zijn titel op het NK forelvissen te prolongeren. Dit jaar is het NK om de hoek; bij de Kamphoeve in Ommeren. ,,Ik vind het heel spannend en ik hoop dat ik weer ga winnen.”

De redder van het Fruitcorso - Geschoffeerd voelt hij zich. Peter Valkenburg redde vier jaar geleden het eerste foodtruckfestival bij het Fruitcorso. Nu het evenement stevig staat, is hij aan de kant gezet, zo vertelt hij zijn verhaal. De organisatie geeft toe dat er ‘fouten zijn gemaakt'. 

Het is geen hotel hier - Er zijn veel seizoenarbeiders die zich netjes gedragen: maar er zijn er ook die Buurmalsenaren veel overlast bezorgen door lawaai te maken en te plassen in hun moestuinen. Mieke van Buuren en Ron Alblas zijn met andere aanwonenden van de Rijksstraatweg in Buurmalsen de overlast van buitenlandse seizoenarbeiders beu.

Tielse ‘Superfreek’ lanceert gadget - Frederike Wijnbelt is 11 jaar en al bijna heel haar leventje actief als kunstenares annex onderneemster. Haar jongste kunstobjecten zijn Appelpophaarbandjes. ,,Een Limited Edition”, vertelt de Tielse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland