Volledig scherm
De vermiste kat Abigail, weer verenigd met haar familie. © Foto Raphael Drent

Gemist? Vermiste katten, een gevonden kat en commotie in de speeltuinen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Boos over de speeltuinen - Zes jaar geleden trok Buren de handen af van veertien speeltuinen in de gemeente. Het gras wordt nog gemaaid, maar als een toestel het begeeft, houdt de gemeente de hand op de knip. De Stichting Eckse Speeltuinen gaat er niet in mee. De Liendense Perengaard is klaar met dit beleid.

Muziekmomenten en -monumenten - Van pop en soul tot jazz en klassiek: tientallen musici treden heel de maand september gratis voor het voetlicht op ruim 30 monumentale locaties in heel Rivierenland. Ofwel: het is weer tijd voor Muzikale Mo(NU)menten. Een verslag van hoe het allemaal is ontstaan.

Brexit in Culemborg - De speelfilm Brexit mag er dan nog niet zijn, het affiche is al wel klaar. Culemborger Sylvan Steenbrink ontwierp een aansprekende filmposter op basis van een schilderij dat hij eerder maakte. 

Kattenlief en -leed in Tiel - Honderden katten zijn in de zomermaanden zoekgeraakt in Tiel. ,,We krijgen honderden meldingen van vermiste katten’’, vertelt medewerkster Annelies de Weerd van de Tielse dierenambulance. En daar valt weinig tegen te doen, volgens de kenner.  Gelukkig was er ook goed nieuws, zo werd de familie Van IJzendoorn weer herenigd met de vermiste Abigail.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland