Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Emiel Muijderman DTCT

Glasvezelstrijd in Rivierenland duurt tot de deadline

TIEL - Terwijl de deadline nadert, proberen twee aanbieders van breedband in Rivierenland om het hardst de inwoners van het buitengebied aan hun zijde te krijgen.

6 reacties

 • A3aan

  3 jaar geleden
  Uiteraard zijn verspreid liggende woningen duurder qua aanleg van kabels en leidingen - maar dat geldt nog meer voor boerderijen in “het buitengebied”. Daarom zie je daar vaak geen aardgasaansluiting. Elektriciteit en telefoon is daar wél, dat was vroeger een basisbehoefte blijkbaar.Een industrieterrein is meer een samenklontering dan losse huizen in het buitengebied, dus ik begrijp het onderscheid niet. Bovendien willen (moeten) bedrijven mee in de vaart der volkeren, dus hoppa: beglasvezelen die hap!
 • KArnhem

  3 jaar geleden
  De meeste glasvezel aanbieders voor consumenten leggen niks aan in industrie terreinen. Heeft meestal te maken met de afstanden tussen bedrijven, waardoor het kosten technisch minder aantrekkelijk wordt. En vanuit mijn werk als IT'er heb ik vaak gehoord dat glasvezel op industrie terreinen voor de eindklant ook schreeuwend duur is. Wat het ook niet aantrekkelijker maakt om het af te nemen als klant.
 • A3aan

  3 jaar geleden
  Waarop ik vanochtend dit stuurde:Hoe nu verder? ... Dat moet dan supersnel, want anders gaat www.buitengewoonglasvezel.nl en/of https://www.glasvezelbuitenaf.nl/ met de potentiële klanten aan de haal. Als de ene voor jullie kiest en anderen voor aanbieder 2 of 3, dan komt er nergens een serieuze vraagbundeling, dan pissen we hier allemaal naast de glasvezelpot. Kunnen jullie niet overleggen en SAMENWERKEN, iedereen binnenharken met een mooi concurrerend “KPN-3-in-1-over-koper” aanbod, dan 1x glasvezel ingraven en de buit onderling verdelen?
 • A3aan

  3 jaar geleden
  IpBewoners van industrieterreinen zouden er buiten vallen, maar de gemeente belde gisteren dat DigitaleStad wellicht toch kansen zag.Reactie DigitaleStad op mijn vraag:Industrieterreinen worden inderdaad niet standaard meegenomen in het project, echter als wij met de aanleg langs een gebied komen is het mogelijk om een aparte interessepeiling op te starten.Als er binnen een industrieterrein voldoende animo is gaan we kijken naar de mogelijkheden om ook daar glasvezel aan te leggen.>>> 
 • veldmuisjes

  3 jaar geleden
  En biedt ook KPN aan iets wat Glasvezel Buitenaf niet doet

Rivierenland