Volledig scherm
© GPD/PHIL NIJHUIS

‘Grote liefde’ die sloeg en verkrachtte krijgt twee jaar cel

ARNHEM/ TIEL - Een 27-jarige man uit Leeuwarden is dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel plus nog een half jaar voorwaardelijk voor het verkrachten en mishandelen van zijn vriendin in Tiel afgelopen februari.

Hij was haar grote liefde. Ze leerden elkaar kennen via haar vader en zijn broer. Maar haar vader zag de relatie niet zitten en leverde commentaar.

Het stel vestigde zich in Tiel. Al gauw ging het mis. Hij was jaloers en mishandelde haar. Verder maakte hij blootfoto’s van haar en dreigde die op een sekssite te zetten. Ook begon hij over werken in de prostitutie.

Bont en blauw

Die dag in februari vluchtte de vrouw van hem weg. Ze meldde zich op straat bij agenten die bezig waren met de afwikkeling van een aanrijding. Ze was overstuur en was bont en blauw. Ze vertelde dat haar vriend haar had vastgehouden en mishandeld. Later noemde ze ook de verkrachting.

De vriend heeft alles ontkend. Ze zou het letsel hebben opgelopen in een gevecht met anderen.

De rechtbank kwam tot een hogere straf dan de officier van justitie had geëist omdat het gaat om feiten die gewelddadig maar ook vernederend zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.

Rivierenland