Volledig scherm
Tiel 29/07/2019 Groeten Uit Tiel Flipje standbeeld op de Markt is een belangrijke toeristische trekpleister iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

Halloweenfilm ‘De Vloek van Lugus’ speelt zich af in Tiel, plaaggeest in standbeeld Flipje

TIEL - Regisseur Sjoerd de Bont gaat een film maken die zich tijdens Halloween afspeelt in Rivierenland. Kinderen spelen de hoofdrollen in ‘De Vloek van Lugus’, de audities daarvoor zijn zondag in Zoelen. 

De kinderfilm gaat over een eeuwenoude plaaggeest die ontsnapt en zich vervolgens nestelt in het beeld van Flipje in Tiel. Vanaf dat moment komen alle wensen uit die worden uitgesproken op het Marktplein van de stad. Hoofdpersonages in ‘De Vloek van Lugus’ zijn de 14-jarige Romy en haar 10-jarige broertje Ryan. Zij krijgen ruzie, en opeens verdwijnt Ryan. Zou het te maken hebben met het standbeeld?

Audities

De acteurs in spe beginnen zondag in de Oude School met een mini-workshop van actrice Katarina Justic. Ze nemen de auditie-scène gezamenlijk door. Dit is volgens de regisseur, bekend van de film Pestkop, om ervoor te zorgen dat de deelnemers niet met te veel spanning de échte auditie ingaan.

De familiefilm zal rond Halloween 2020 - 31 oktober- in première gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland