In de parkeergarage onder De Kranshof gaat regelmatig het alarm af. CO-detectoren worden dan actief door het teveel aan uitlaatgassen in de garage.
Volledig scherm
PREMIUM
In de parkeergarage onder De Kranshof gaat regelmatig het alarm af. CO-detectoren worden dan actief door het teveel aan uitlaatgassen in de garage. © Foto Raphael Drent

Hard alarm in de parkeergarage: ‘Oooh, dat gebeurt zo vaak joh’

TIEL - Klanten van Jumbo en Lidl in Tiel worden geregeld verzocht de parking bij de supers met spoed te verlaten. Koolmonoxide-melders slaan hard alarm als het in de garage te druk wordt.

Quote

Als het even duurt, maken we van de nood een deugd. Dan delen we koekjes uit.

Martin Fikke, Jumbo

Het is zaterdagmiddag 8 februari, even na twaalf uur. Vanuit het niets klinkt een luid alarm in de parkeergarage van de Kranshof. Enkele klanten van Jumbo en Lidl verlaten - de armen vol met boodschappen en kinderen - de parking.

Dit wordt hen wordt gevraagd middels een geluidsopname en knipperende tekstberichten. Wat er precies aan de hand is, en hoe ernstig dit is, blijft onduidelijk.

Tot na enkele minuten klanten naar buiten komen die zich niets hebben aangetrokken van het alarm: ‘Oooh, dat gebeurt zo vaak joh, komt door al die uitlaatgassen’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland