Harde knallen en brand bij woning adviseur gemeente Tiel, buurtbewoner spreekt van ‘benzinebommen’

update/videoTIEL - De eigenaar van het huis in Tiel waar vannacht na drie harde knallen brand uitbrak, werkt als adviseur voor de gemeente.

Hij is volgens zijn website inzetbaar als juridisch en strategisch adviseur. De bewoner wil niet reageren op verdere vragen en verwijst naar zijn werkgever. Een woordvoerster van de gemeente Tiel bevestigt dat het gaat om ‘een collega van ons’. Meer dan dat wil zij niet zeggen.

Twee jongens weggerend

Volledig scherm
De ochtend na de brand doet de politie onderzoek bij de woning. © De Gelderlander

De brand werd om 01.15 uur gemeld. Een buurtbewoner zag twee jongens wegrennen na harde knallen, en vermoedt dat het om benzinebommen ging die naar binnen zijn gegooid. Ook is een ruit van een auto op de oprit ingetikt.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voorzijde uit de woonkamer van het huis aan de Burgemeester Van Altenastraat. De brandweer was net op de terugweg naar de kazerne van een andere brandmelding en kon daardoor snel ter plaatse zijn. De bewoners zijn in veiligheid gebracht.

Een brandweerman die in de buurt woont, heeft de voordeur ingetrapt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht met glas in zijn voeten.

Burgemeester: ‘enorme impact’

Burgemeester Hans Beenakker bevestigt in een schriftelijke reactie dat het om brand gaat in een woning van een medewerker van de gemeente. ‘Wat een schrik voor hem en zijn familie. Dit heeft natuurlijk een enorme impact. Ook voor de buurt en zijn collega’s.’ Volgens Beenakker zijn het Openbaar Ministerie en de politie meteen met het onderzoek gestart. ‘Daarin worden verschillende scenario's onderzocht.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland