Al in 2006 waren er skaters op de skatebaan bij Westroijen. Nu gaan er hekken rond het park.
Volledig scherm
Al in 2006 waren er skaters op de skatebaan bij Westroijen. Nu gaan er hekken rond het park. © Jan Bouwhuis

Hekken rond Cruyffcourt en skatepark van Tiel

TIEL - Er komen snel hekken te staan rond het Cruijffcourt in Tiel West en het skatepark bij sporthal Westroijen. Daartoe heeft burgemeester Hans Beenakker dinsdag besloten.

Beenakker kondigde het maandagmiddag al aan: als het kabinet burgemeesters de ruimte geeft om effectieve maatregelen te nemen om het coronavirus effectief te beteugelen dan zal hij daar zeker gebruik van maken. Vooral als het gaat om samenscholingen tegen te gaan. Die mogelijkheden zijn er nu door de kabinetsbesluiten. 

Westroijen

In lijn met de landelijke maatregelen heeft Beenakker besloten het Cruijffcourt in Tiel West en het skatepark bij sporthal Westroijen te sluiten. Dit om te voorkomen dat mensen, vaak jongeren, op deze plekken in grotere groepen samenkomen en niet voldoende afstand houden. 

Door de nieuwe kabinetsrichtlijnen heeft Beenakker nu ook de mogelijkheid om in te grijpen als de problemen zich vervolgens op andere plekken voor zouden doen. En zodra de noodverordening in Tiel van kracht is zal stevig ingezet worden op handhaving van alle maatregelen.

Jammer

Beenakker:,,Als burgemeester vind ik het jammer dat deze aanvullende maatregelen nodig zijn. Het geeft mij wel de mogelijkheid om in te grijpen op plekken waar dat hard nodig is. Want het blijkt dat nog niet iedereen beseft dat zoveel mogelijk binnen blijven helpt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.”

Quote

Blijf zoveel mogelijk thuis.

Hans Beenakker, Burgemeester Tiel

,,De boetes zijn hoog. Maar het liefst zou ik zien dat niemand in Tiel een boete krijgt. En daarmee bedoel ik dat iedere inwoner zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Blijf zoveel mogelijk thuis’’, zo roept hij de inwoners van Tiel op.

Kapperszaken

Ook maatregelen die voor het hele land gelden zullen in Tiel nageleefd worden. Daarbij gaat het om voldoende afstand te houden en het sluiten van alle kapperszaken, nagelstudio's en schoonheidssalons. Winkels moeten ervoor zorgen dat er niet te veel mensen gelijktijdig binnen zijn. Een ‘frisse neus halen’ mag, maar alleen.

Rivierenland