Hele ochtend file op A15 en geen treinen tussen Tiel en Geldermalsen door shampoo

Update/VideoWADENOIJEN - Een verloren lading shampoo op de A15 bij Wadenoijen zorgde er dinsdagochtend voor dat twee rijstroken in de richting van Nijmegen lange tijd dicht waren. Pas rond 13.00 uur was de weg weer vrij en 'was de shampoo uitgespoeld', zo liet de ANWB weten. Wel rijden er tot 13.45 uur geen treinen tussen Tiel en Geldermalsen. 

De lading shampoo is afkomstig van een vrachtwagen die betrokken was bij een eenzijdig ongeluk, meldt Rijkswaterstaat.

Op de snelweg rond Wadenoijen bedroeg de vertraging in beide richtingen ongeveer een half uur, schat Rijkswaterstaat. Verkeer op de rijbaan richting Gorinchem kwam ook lange tijd terecht in een kijkersfile. Tegen 13.00 uur was de file zo goed als opgelost. 

De rechterrijstrook van de A15 naar Nijmegen was de gehele ochtend en een deel van de middag dicht vanwege opruimwerkzaamheden. Een ZOAB-cleaner moest de shampoo uit het asfalt halen. 

Verkeer moest in beide richtingen dan ook rekening blijven houden met hinder, waarschuwt Rijkswaterstaat. Inmiddels zijn de schoonmaakwerkzaamheden voor het grootste deel afgerond. Alleen beneden is er nog werk, zo meldt Rijkswaterstaat. 

Volledig scherm
© Fernando Bot/Persbureau Heitink
Volledig scherm
© RWS
Volledig scherm
Shampoo op het spoor en op de weg bij Wadenoijen. © RWS

Ook het spoor bij Wadenoijen moet worden schoongemaakt. Een flinke hoeveelheid shampoo is van het viaduct gevallen en op het spoor daaronder terechtgekomen.

Omleiding

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers vanuit Gorinchem voorlopig om te rijden via Den Bosch over de A2 en de A59. Verkeer vanuit Nijmegen kan het best voor de route via Utrecht kiezen (A50/A12).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland