Volledig scherm
Tiel Opening Ezelsbruggetje.Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Hertenkamp in Tiel heeft twee nieuwe ezelsbruggetjes en wil nu pauwen en kraanvogels

TIEL - Het Hertenkamp in Tiel is twee nieuwe bruggen rijker. De oude overspanningen over de eendenvijver en naar het verblijf van de ezels waren dringend aan vervanging toe. Nadat hij eerst de naam ‘Het Ezelsbruggetje’ - bedacht door de cliënten van zorggroep ‘s HeerenLoo - had onthuld, liep wethouder Frank Groen in gezelschap van een ezel als eerste naar de overkant. 

De twee nieuwe bruggen komen aan het eind van een jaar waarin de Stichting Dierenpark Tiel hun domein grondig opknapte. Zo werd 80 procent van het hekwerk vervangen, verrees er een nieuwe paardenstal en werd twee jaar geleden het dak van de grote schuur verlengd. 

Grote volière

,,Bovenaan ons verlanglijstje staat nu een grote volière’’, zegt Hein de Jong, de voorzitter van de Stichting Dierenpark Tiel. ,,We hebben nu een klein verblijf voor parkieten, kanaries en kwartels, maar we willen graag ruimte maken voor pauwen, parelhoenders en kraanvogels.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland