In 2008 zijn de ondergrondse containers in de binnenstad al ingevoerd.
Volledig scherm
In 2008 zijn de ondergrondse containers in de binnenstad al ingevoerd. © Jan Bouwhuis

'Het is een hoop gesjouw en het wordt sowieso duurder'

TIEL - De eerste inloopavond over het nieuwe afvalsysteem in Tiel is druk bezocht. Het systeem van ondergrondse containers kan op veel scepsis van de inwoners rekenen. Hoge kosten en veel zwerfafval, is de voornaamste vrees.

9 reacties

 • J. Zwitser

  4 jaar geleden
  In de Betuwe veel afgelegen weggetjes met sloten. Mind me.
 • Fred

  4 jaar geleden
  Gemeenten zouden kunnen proberen er gewend aan te raken dat door de prijzen van afvalverwijderen steeds te verhogen groepen mensen het neit meer accepteren (of kunnen betalen) en hun afval dan maar dumpen. Of hebben die gemeentebestuurders liever dat dat afval in de buitengebieden wordt gedumpt?
 • Lauwe

  4 jaar geleden
  Na een jaar zal Avri trots melden dat het nieuwe systeem een enorm succes is en dat de hoeveelheid restafval flink is gedaald. Dat dat restafval in de natuur terecht gaat komen, in de Waal, op parkeerplaatsen, her en der in woonwijken, bij je werkgever in de afvalcontainer, verstopt in de plastic-, groen- en plastic kliko's en naast de ondergrondse containers zullen we uiteraard niets over horen. Bedankt AVRI voor jullie wanbeleid!
 • Tineke van der Galien

  4 jaar geleden
  De adviesraad van Culemborg Wil ook graag uitstel, dat zijn er nu al 3. Culemborg, Tiel en West Maas en Waal. 
 • japioooo

  4 jaar geleden
  Met betrekking tot scheiden. Wie doet dat nu nog niet? Ik lees alleen verhalen van mensen die dat al doen. Ik ook, betalen voor de restafval container is voor de meesten voldoende motivatie. Deze ophaal service verplicht weghalen tegen aanzienlijk hogere kosten is onacceptabel.