Volledig scherm
© Raphaël Drent

Hitte? 'Kunnen fruitmozaïeken mooi bijkleuren' (fotoalbum)

TIEL - Coördinator Hans Melkert van de mozaïeken langs de stadsgracht in Tiel maakt zich weinig zorgen over de hitte voor de kwaliteit van het fruit langs het water. „We bekijken het van de zonnige kant. Eigenlijk is het te warm voor het fruit, maar als het wat aangetast is, zie je dat niet vanaf de overkant”, zegt hij.

Waar de wagenbouwers voor het Fruitcorso, komedn weekend in Tiel, problemen hebben doordat bijvoorbeeld de was smelt en de lijm minder goed plakt waardoor het fruit eraf valt, hoor je Melkert niet klagen over de tropische warmte in de week voor het corso. „Het fruit wordt zo onrijp mogelijk op de gracht gelegd, dus nu kan het mooi bijkleuren. We krijgen meer bezoekers dan wanneer het regent, dus we klagen niet.”

Datum
Het Fruitcorso in Tiel is op zaterdag 17 september. Van 13.30 tot 16.00 uur trekken de wagens door de stad. Daarna zijn zaterdag, zondag én maandag alle wagens rustig te bekijken tijdens de tentoonstelling op de Veemarkt.

De fruitmozaïeken zijn vorige week al gelegd en zijn alle dagen te bekijken. Zondag vanaf 16.00 uur wordt bekendgemaakt wie heeft gewonnen.

Bekijk HIER het fotoalbum met alle fruitmozaïeken.

Rivierenland