Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 572.

Hondje Budy heeft beloofd de zestien te halen

rivierenlandersHoewel ze aan de rolstoel is gekluisterd en leeft op sondevoeding zit Corry Spies (54) uit Tiel er stralend bij. 

Volledig scherm
Corry Spies met haar hondje Budy. © Raphael Drent

,,Het geloof geeft me kracht. Die spirit die ik nu heb, hoop ik nog heel lang te houden. Ik doe vrijwilligerswerk voor de Protestantse kerk in Tiel. Vanmiddag geef ik catechisatie aan tien jongeren. Die komen bij me eten. Iedereen brengt van alles mee. Het gaat van 12-plus tot 18-plus. We praten over alle onderwerpen. Van pesten tot alcohol en xtc. Doe ik een keer in de maand.’’ 

Op haar schoot zit Budy te genieten van de zon. Soms vallen de ogen van de hond dicht. ,,Budy zwierf negen jaar rond in Spanje. Ik vond hem op de site van een stichting en was helemaal verliefd. Ik heb hem nu drie jaar. Hij heeft beloofd dat hij zestien jaar wordt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland