Volledig scherm
Habib Hakami. © Raphael Drent

'Ik heb wel iets met fruit'

RIVIERENLANDERSTIEL - Sinds hij in het centrum van Tiel een winkel runt waar klanten hun beschadigde mobieltje kunnen laten repareren, slaat Habib Hakami (53) uit Afghanistan geen fruitcorso meer over. Vandaag loopt hij met fototoestel langs de mozaïeken op Kalvenbos. 

,,Mijn vrouw staat in de winkel. Kan ik ze mooi allemaal even bekijken. Ik hou van het Fruitcorso. Ik heb wel iets met fruit. Toen ik in 2001 in Kesteren in het asielzoekerscentrum zat, heb ik veel appels en peren geplukt. Ik ben nooit meer teruggegaan naar Afghanistan. Dat land is corrupt. De rijken worden rijker, de armen blijven arm. Mijn zus woont er nog. Ik bel haar soms. Ik woon hier met mijn gezin. We hebben een zoon van 14 en een dochter van 21. Nederland is goed voor ons. Hier gaan we niet meer weg.’’ 

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 595.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland