Volledig scherm
Op zoek naar Betuwse producten. © William Hoogteyling

In Tiel krijg je de Betuwe op je bord

TIEL - Je weet als ondernemer pas of je product goed is als je het zelf hebt geproefd. Precies daarom kwamen maandag tientallen horeca-uitbaters naar restaurant De Betuwe in Tiel voor een ‘meet en match'.

De naam van de zaak had niet toepasselijker kunnen zijn: alle producten kwamen uit de Betuwe en het Rivierenland. ,,IJs, kaas en ciders, maar ook likeuren van allerlei lokale fruitsoorten’’, aldus Jolijn Zwart van het organiserende Platteland Rivierenland.

Verhaal achter het product

Proeven, was het idee, niet ter plekke producten verkopen. Hoewel vervolgafspraken of verkoopdeals wel waren toegestaan. ,,Zo'n bijeenkomst geeft je de kans om kennis te maken’’, aldus Zwart, ,,en om het verhaal achter een product te horen. Daar gaat het toch om bij een streekproduct.’’

Volledig scherm
© William Hoogteyling

Rivierenland