Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Inbreker scheldt agent in Tiel verrot na achtervolging: ‘Kankermongool’

TIEL - Twee mannen die verdacht worden van inbraken in horecazaken in Tiel, zijn na een achtervolging opgepakt door de politie. De politie kwam het duo vorige week tegemoet op de Binnenweg, waarna de twee met hun motorscooter op de vlucht gingen. 

Een van de inbrekers schold een agent bij zijn aanhouding uit voor ‘kankermongool'. Beelden van die achtervolging in de nacht van dinsdag 31 maart op woensdag 1 april zijn dinsdagavond door de politie gedeeld op Facebook

Een agent herkende de bestuurder van de scooter al snel als iemand zonder rijbewijs. Ook zag de politie dat het voertuig geen kentekenplaat had. Op een stopteken van de politie reageerde de bijrijder op de scooter met twee middelvingers. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. 

Bijrijder ging ervandoor

Uiteindelijk wisten zij de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hij bleef stil staan en kon gelijk worden aangehouden, schrijft de politie op Facebook. Hij had daarbij ‘inbrekershandschoentjes’ aan. De bijrijder sprintte weg. Ook hij kon al snel door een agent worden aangehouden, waarna hij de politie beledigde door een agent uit te schelden voor ‘kankermongool'. 

De politie vond tijdens het fouilleren van de simkaarten vele simkaarten en een mes. Met behulp van camerabeelden heeft de politie de twee gelinkt aan vier inbraken in Tielse horecazaken. Binnenkort moeten zij zich verantwoorden bij de rechter: niet alleen vanwege de inbraken, ook voor het rijden zonder rijbewijs en belediging. 

Rivierenland