Volledig scherm
De coupure in de dijk van Tiel. © Waterschap Rivierenland

Info-avond over dijkversterking Tiel

TIEL - Hoe gaat het verder met de dijkversterking bij de stad Tiel? Het Waterschap Rivierenland houdt daarover op 18 september een informatiebijeenkomst. Die avond over het project dijkversterking Stad Tiel is van 19.00 tot 21.00 uur in de Zinderzaal in Cultuurgebouw Zinder.

Langs de stad Tiel worden de komende jaren delen van de dijk en de oude stadswallen versterkt. Dan zijn ze voor de toekomst voldoende veilig, aldus het waterschap. Het hele project dijkversterking Stad Tiel loopt van het Amsterdam-Rijnkanaal tot en met het Inundatiekanaal over een lengte van in totaal 2,6 kilometer.

Deze tweede informatieavond over de dijkversterking is bedoeld om informatie te delen over de onderzoeken die gaande zijn of al zijn afgerond. 

Ook kunnen vragen worden gesteld over de notitie Reikwijdte en Detailniveau die nu ter inzage ligt. Deze notitie geeft antwoord op de vraag welke effecten de dijkversterking hebben op het milieu en de omgeving.

De dijkversterking Stad Tiel verkeert nog in de verkenningsfase. In 2020 loopt de formele planuitwerking. Het waterschap verwacht de uitvoering van de plannen in 2021 te kunnen beginnen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.wsrl.nl/StadTiel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland