In de ondergrondse technische ruimtes van de warmte-koudeopslag in Buurt 7 worden grote cv-ketels geplaatst. In de blauwe containers bovengronds staan noodketels die ervoor zorgen dat de woningen ook tijdens het vervangen van de ketels warm blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
In de ondergrondse technische ruimtes van de warmte-koudeopslag in Buurt 7 worden grote cv-ketels geplaatst. In de blauwe containers bovengronds staan noodketels die ervoor zorgen dat de woningen ook tijdens het vervangen van de ketels warm blijven. © Raphael Drent

Ingrijpen gewenst in Tiel: ‘CO2-uitstoot te hoog nu heel Passewaaij gas stookt’

TIEL - Gelderland moet ingrijpen bij Buurt 7 in de Tielse nieuwbouwwijk Passewaaij. Dat zegt Tielenaar Anton van Straten, die hier bij de provincie om vraagt. De buurt draait op gas om ervoor te zorgen dat de bewoners deze winter niet in de kou zitten. Dit betekent dat het doel van fors minder CO2-uitstoot niet wordt gehaald.

1 reactie

  • J. Zomers (69)

    2 maanden geleden
    Zolang er leven is op aarde is er uitstoot van CO-2 en stikstof. Dit past in de natuurlijke cyclus waarbij bomen en planten CO-2 en stikstof nodig hebben, hetgeen ze omzetten in zuurstof voor mens en dier. Klimaatdeskundigen en de overheid willen dit in 2050 naar nul reduceren. Zonder CO-2 en stikstof gaan bomen en planten dood en hiermee ook de dieren en mensen.
  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Rivierenland