Inspectie grijpt hard in bij Tielse zorgorganisatie, cliënten moeten abrupt overgeplaatst: ‘Heel erg onverstandig’

TIEL -  De Tielse zorgorganisatie Relaunch Nederland moet op last van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) cliënten overdragen aan andere zorginstellingen en mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. De Inspectie heeft Relaunch een zogenoemde aanwijzing gegeven: de zorg vertoont er ‘grote tekortkomingen’, zegt ze. ‘Heel erg onverstandig’, reageert Cok van den Heuvel van Relaunch.

4 reacties

 • Hugo Gelderlander

  5 maanden geleden
  Bizar dat hij weer heeft kunnen starten na een eerdere veroordeling door de rechter. Het ligt altijd en anderen en hij is zogenaamd zeer begaan met zijn "clienten", die in deze eigenlijk slachtoffers zijn. Hopelijk krijgt deze persoon een beroepsverbod voor de rest van zijn leven, dat is beter voor zijn clienten en de maatschappij. NB ik ben benieuwd hoeveel er van zijn passie overblijft als hij niet de grote pgb-bedragen van al zijn clienten zou ontvangen.
 • Gerrit Louter

  5 maanden geleden
  Reactie op ,,Om Zigt,, dat klopt helmaal...ook toen ging het over het zelfde probleem als nu het geval is ..amateuristische boekhouding , niet genoeg na leven van de regeltjes....maar wel heel veel kwetsbaren mensen waar v/d Heuvel z,n hele ziel en zaligheid in heeft gestoken , en door deze zwakkeren in de samenleving op handen werd gedragen..! toen aan dat project door o.a financiele problemen een einde werd gemaakt , zijn velen van deze mensen totaal ontspoort en aan hun lot over gelaten
 • pam pet

  5 maanden geleden
  Zeg Gerrit, hoe naief ben je? Deze gepassioneerde man is al eens eerder tegen de lamp gelopen en zelf bij de rechter veroordeeld en doet het nu onder een andere naam gewoon weer. Je zakken vullen over de rug van kwetsbare mensen, bah!
 • Gerrit Louter

  5 maanden geleden
  Hebben de mensen die hier zijn opgenomen zelf hierin niets te zeggen...? gaat men alleen af of de regeltjes wel worden nageleefd..? ook al klopt niet alles voor 100 % ,,, maar heb al heel lang het gevoel dat de Hr. v/d Heuvel heel goed en gepassioneerd bezig is met zijn hulp verlening project...maar dan moeten ze hem uiteraard wel steunen i.p.v tegenwerken....dat is ook niet in het belang van de mensen die hulp nodig hebben....dus...Relaunch verdiend zeker een kans...!
 1. Na haar scheiding zoekt ook Ines (32) zich rot naar een huis: ‘De woningmarkt is prut, ik gooi het over een andere boeg’
  PREMIUM
  5

  Na haar scheiding zoekt ook Ines (32) zich rot naar een huis: ‘De woning­markt is prut, ik gooi het over een andere boeg’

  BUREN – Dat het vinden van een huis momenteel een crime is, weet ook Ines van Dijk. Nu een echtscheiding voor haar aanstaande is, is de moeder van drie kinderen naarstig op zoek naar betaalbare woonruime in Tiel of omgeving. ,,Aangezien de woningmarkt echt prut is, moet ik het over een andere boeg gooien.’’ En dus begon ze ‘helpinesaaneenhuis.nl’.

Rivierenland