Uitbreidingswijk Casterhoven in Kesteren heeft nog ruimte om verder te groeien
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbreidingswijk Casterhoven in Kesteren heeft nog ruimte om verder te groeien © William Hoogteyling

Inwonersaantal in Kesteren groeit het hardst; grootste daling in Est

KESTEREN/METEREN/TIEL - Zowel in absolute aantallen als relatief is Kesteren de snelste groeier qua inwonertal in de gemeenten Neder-Betuwe, Tiel, Buren, West Betuwe en Culemborg. Het snel groeiende dorp steekt daarmee nèt Meteren de loef af. Ook de stad Tiel is in 2021 flink gegroeid en overschreed ruimschoots de mijlpaal van 40.000 inwoners.

6 reacties

 • Theo Cools

  6 dagen geleden
  Stukje Kesteren, Dodewaard, Ochten en Opheusden. Revo reservaat
 • Frans Bonnes

  6 dagen geleden
  @ Andre, ik hoop dat je niet wil beweren dat die ruim 86 duizend allemaal asielzoekers zijn. Volgens cijfers van het CBS is 80 tot 90% van die 86 duizend gewoon een inwoner van de EU die in Nederland komt wonen en dus naar Nederland emigreert. Net zoals veel Nederlanders naar Duitsland of België verhuizen, omdat ze vinden dat het daar beter voor hun is of voor hun werk.
 • Andre Eggerding

  6 dagen geleden
  @Bart Janssen. Het geboorte overschot in ons land is 14676. De bevolkingsgroei bedraagt 101669. Een keer raden waar die 86993 vandaan komt.
 • Bart Jansen

  7 dagen geleden
  Dat hoeft niet onderbouwt te worden, het is toch algemeen bekend dat SGP aanhangers vaak grote gezinnen hebben. Vooral in de bekende regio's. Dat dan daar de bevolking sneller groeit is dan vaak vanzelf sprekend, dat beetje import in Meteren, kom op zeg.
 • Frans Bonnes

  1 week geleden
  Arie, kan je dat met feiten onderbouwen, de SGP gedachte. In Meteren, zijn de meeste nieuwe bewoners namelijk import, vooral vanuit de randstad.

Rivierenland