Volledig scherm
Is dit de hond die een 13-jarig meisje in Tiel beet? © Videostill

Is dit de hond die meisje (13) in Tiel beet?

UpdateTIEL - Er zijn mogelijk beelden opgedoken van de hond die in Tiel een 13-jarig meisje heeft verwond. Een 30-jarige man raakte lichtgewond toen hij de tiener te hulp schoot.

Het filmpje is gedeeld door zangeres Hanny (van Hanny en de Rekels), maar inmiddels ook weer verwijderd. Op de beelden was te zien hoe de hond een man in zijn voet bijt, waarna de hond een paar trappen krijgt. Het dier neemt de benen wanneer een automobilist op het dier af rijdt.

De zangeres uit Tiel heeft het filmpje via via gekregen en weet ook niet zeker of het filmpje van het bijtincident in Tiel is. Het filmpje is bekend bij de politie en wordt meegenomen in het onderzoek. Volgens de politie liepen er twee honden los in de wijk, één daarvan zou het meisje hebben gebeten. In het filmpje zijn ook twee honden te zien en Nederlandse kentekenplaten.

Eigenaar achterhaald

De politie heeft het baasje van de bijtende hond inmiddels weten te achterhalen. Het zou gaan om een eigenaar uit Ede. De hond zou gelogeerd hebben bij de moeder van de eigenaar. De politie heeft inmiddels contact met het slachtoffer en de eigenaar.

Aangifte gedaan

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. ,,Daar zal zeker iets mee worden gedaan”, zegt de Tielse politiechef Erik Bomhof. ,,Er zijn gewonden gevallen en mogelijk liep het dier los. We zullen de zaak uitzoeken en dan zal de officier van justitie beslissen wat er met de zaak gebeurt.’’

We komen graag in contact met de betrokkenen van het bijtincident om te achterhalen wat het verhaal achter het incident is. Bent of kent u het slachtoffer of de eigenaar van de hond? Neem dan contact met ons op.

Rivierenland