Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Venema Media

Jaarwisseling rivierengebied niet zonder slag of stoot: brand, vechtpartij en agent bekogeld

oud en nieuwTIEL - De jaarwisseling in het rivierengebied verliep lang niet overal zonder slag of stoot. In Tiel ging groepen met elkaar op de vuist en werd brand gesticht bij een ggz-kliniek, in West Betuwe werd een agent bekogeld met flessen. Vijf mensen raakten gewond, twee van hen liepen oogletsel op. Toch bestempelen burgemeesters de jaarovergang als een redelijk rustige.

Bij de kliniek van Pro Persona aan de Siependaallaan in Tiel is een uur na middernacht brand gesticht. Voor de brandweer was het een 'lastige inzet', meent de Tielse burgemeester Hans Beenakker door brandende matrassen die voor veel rook zorgden. Volgens hem is de brand niet vuurwerkgerelateerd.

Aan het Ontariopad in Passewaaij ontstond een vechtpartij 'tussen groepen', aldus de burgemeester. ,,Ik begreep dat die elkaar daar tegenkwamen en dat de sfeer in eerste instantie prima was, maar uiteindelijk wat minder.‘’

Volgens Beenakker zijn geen aanhoudingen verricht. Toen de politie ter plekke kwam, waren de groepen weg. ,,Ik verwacht dat mensen aangifte doen.'' Een aantal liep volgens Beenakker letsel op, onduidelijk is of ze bij een van de groepen hoorden of toevallige passanten waren. Het aantal brandjes in de stad 'was vergelijkbaar met vorig jaar'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland