Volledig scherm
© Raphael Drent

Jonge plegers van aanslag op huis ambtenaar Tiel gezocht voor poging tot moord

VIDEOTIEL - De aanslag met brandbommen op een woning van een ambtenaar in Tiel wordt gezien als een poging tot moord. Vorige week donderdag gooiden twee tot vier jonge mannen brandbommen naar binnen bij het slapende gezin. Daarbij hadden doden kunnen vallen, meent de politie, vandaar dat sprake is van een moordpoging.

De vier jonge daders, volgens de politie ongeveer 20 jaar oud, droegen donkere kleding. Ze zijn na de aanslag op de woning aan de Burgemeester van Altenastraat, vermoedelijk gevlucht richting de Nieuwe Tielseweg. 

Werk

In de woning lagen op het moment van de aanslag een man en een vrouw en hun jonge kinderen te slapen. Het 25-koppige rechercheteam dat de zaak onderzoekt, kan niet uitsluiten dat de brandstichting mogelijk te maken heeft met het werk van het 42-jarige bewoner van het huis. Die werkt als juridisch adviseur onder meer voor de gemeente Tiel.

Dinsdagavond besteedde het tv programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Daarbij werd onder meer duidelijk dat na de eerste explosie het gezien niet meer via de begane grond kon ontsnappen. De eerste etage was een grote vlammenzee. Het gezin vluchtte via een balkon aan de achterzijde van de woning.

Autobrand

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de aanslag op de woning en het in brand steken van twee bedrijfswagens aan de Kersenboogerd diezelfde nacht rond 00.30 uur. Bij een bedrijf, vlakbij Hotel Tiel, vlogen twee auto's in brand. Doordat de brandweer op deze melding reageerde, was deze snel ter plaatse in de Burgemeester van Altenastraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland