‘Jouw Naam’, het lied van Paco en de plotseling overleden Chrys, is uitgevlogen

TIEL - Toen de beste vriend van zijn zoon plots overleed, schreef Mario van der Linden het lied Jouw Naam. Nu wordt het uitgevoerd door het Tiels Mannenkoor. Deze versie beleeft 19 mei in thuishaven Tiel zijn première. Ook een film staat op het programma.

Volledig scherm
Van links naar rechts: Johan de Noord, Mario van der Linden en Paco van der Linden. © Raphael Drent

De van origine Brabantse zanger en gitarist Mario van der Linden en Johan de Noord zijn al zo’n dertig jaar buren.

De Noord heeft de inmiddels 36-jarige zoon van zijn buurman dan ook van dichtbij zien opgroeien. En hóren opgroeien, want al sinds zijn zesde speelt Paco piano.

Niet onverdienstelijk: in 2000 won hij samen met zijn beste en even oude vriend Chrys Grykien brons tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Concours.

,,En toen, in 2010, overleed plotseling Chrys, tijdens een tragisch ongeval op weg naar zijn werk - hij was medisch specialist. Het was echt een enorme klap’’, blikt Mario van der Linden terug.

,,Ik heb toen een tekst geschreven op een muziekthema waar ik op dat moment mee bezig was.’’ Het nummer, Jouw Naam, speelde hij samen met Paco tijdens de begrafenisdienst in de Tielse Dominicuskerk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland