Volledig scherm
Ingrid Oostendorp krijgt uit handen van burgemeester Beenakker de oorkonde met het predicaat Hofleverancier. © Foto Raphael Drent

Kookwinkel Oostendorp wordt Hofleverancier

TIEL - Kookwinkel Oostendorp in Tiel heeft het predicaat ‘bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ gekregen. Dit is vrijdagochtend uitgereikt door burgemeester Hans Beenakker. 

Het familiebedrijf, met een breed aanbod aan huishoudelijke artikelen, bestaat dit jaar honderd jaar. Sinds de start door de familie Oostendorp in 1918 is het bedrijf gevestigd in de Waterstraat in Tiel. De huidige eigenaar Ingrid Oostendorp is de kleindochter van de heer W.H. Oostendorp, die de Smederij in 1918 overnam van de weduwe mevrouw H.G.J. van Baars. Naast de smederijwerkzaamheden begon de familie met de verkoop van huishoudelijke artikelen.

Vader Jan Oostendorp ontving voor zijn maatschappelijke betrokkenheid de Erepenning der Stad Tiel. Ook dochter Ingrid Oostendorp is al vele jaren maatschappelijk actief binnen de gemeente Tiel en zet zich in voor het verlevendigen van de binnenstad. Zo is zij de drijvende kracht achter de jaarlijkse organisatie van de kindervrijmarkt en Oranje-activiteiten.

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van tenminste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie. Samen met Schiltmans, Van Luijn Natuursteen BV, Blijdesteijn Mode, Vliegenthart en bakkerij Van Ooijen is Oostendorp één van de weinige Tielse bedrijven die deze eer te beurt valt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland