De najaarskermis in Tiel - hier op archiefbeeld uit 2016 - ziet al een paar jaar dat het animo terugloopt, zowel bij bezoekers als exploitanten.
Volledig scherm
PREMIUM
De najaarskermis in Tiel - hier op archiefbeeld uit 2016 - ziet al een paar jaar dat het animo terugloopt, zowel bij bezoekers als exploitanten. © Raphael Drent

Koppen bij elkaar om Tielse najaarskermis te redden: ‘Onderschat dat er zo veel reactie op zou komen’

TIEL - Een groepje Tielse raadsleden probeert, samen met betrokken clubs, de najaarskermis in de stad van de ondergang te redden. De kermis combineren met andere evenementen zou soelaas kunnen bieden, is één van de eerste ruwe ideeën.

2 reacties

 • Björn Grooten

  3 weken geleden
  Een paar jaar geleden heb ik de gemeente Tiel hier al eens op aangesproken. De Najaarskermis in de binnenstad: Plein, Varkensmarkt en Groenmarkt. Dat kon niet ivm geluidsoverlast voor omwonenden. Gelukkig is er nu een opening. En het geluidsoverlast is te beperken door de muziek centraal te draaien. Gebeurd op meerdere plaatsen. De organisatie niet meer bij het bureau de kermisgids. Organiseer het zelf of samen met de kermis familie Eckelboom uit Rumpt. Zij hebben genoeg ervaring hiermee.
 • jan hendrik visser

  4 weken geleden
  Als de atracties weer in de binnenstad komen , komt m.i ook de sfeer weer terug en daarmee ook de bezoekers . Dus terug met die kermis , het is iets wat honderden jaren in Tiel plaats vind .
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Rivierenland