Volledig scherm
Politie en Rijkswaterstaat zoeken zondag met het SOAD dregteam naar het lichaam van een 47-jarige recreant bij de Waalhaven in Tiel. © Foto: DG

Lichaam geborgen in Waal bij Tiel in zoektocht naar vermiste man (47)

TIEL - Even na vijf uur 's avonds is zondag in de Waal bij de haven van Tiel een lichaam geborgen. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 47-jarige recreant die hier zaterdag in de rivier verdween.

De man vermoedelijk van Poolse komaf, woonachtig in Tiel, was met een groepje op een Waalstrandje in de Wilemspolder. 

Toen een vrouw van het gezelschap in moeilijkheden raakte in het water, schoten twee mannen haar te hulp. De 47-jarige man verdween daarbij plots uit het zicht. 

Na zoekacties tot diep in de nacht, zijn boten van politie en Rijkswaterstaat zondag vanaf de loop van de ochtend nog de hele dag bezig geweest. Er werd een persoon gelokaliseerd en door het SOAD dregteam (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) geborgen. De politie moet het lichaam nog identificeren.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland