De beoogde locatie langs de Lingeweg
Volledig scherm
De beoogde locatie langs de Lingeweg © Google Maps

Lingeweg Tiel nu eerste keus voor Anders Wonen

TIEL - De gemeente Tiel heeft een locatie gevonden voor de woonvorm Anders Wonen, voor mensen met psychische problemen. Het gaat om de hoek Lingeweg/Schaarsdijkweg, tegenover het nieuwe wielercomplex op weg naar Passewaaij.

Eerder waren plekken aan de Reuchlinlaan en Papesteeg in beeld. Tiel heeft samen met vijftien inwoners gezocht naar een geschikte woonplek voor mensen die, mogelijk tijdelijk, moeilijk in een reguliere woonwijk kunnen verblijven. Het bestemmingsplan moet aangepast worden en er volgen nog diverse onderzoeken of het aan de Lingedijk kan.  

Vijf plekken

De gemeenteraad heeft bijna een jaar geleden een lijst vastgesteld met vijf mogelijke plekken. Drie plekken zijn afgevallen. Van de twee overgebleven plekken lijkt de plek volgens het college Lingeweg/Schaarsdijkweg het meest geschikt. De gemeente is eigenaar van de grond.

Binnenkort gaat de gemeente praten met bewoners van de Lingeweg en de bedrijven/organisaties aan de Schaarsdijkweg. Samen met de zorginstellingen en woningcorporatie Kleurrijk Wonen wordt dan uitleg gegeven over Anders Wonen.

Prikkels

 De vier tot zes simpele woningen zijn bedoeld voor mensen die te veel prikkels krijgen door het wonen in een reguliere woonwijk. Dat zorgt er voor dat ze kunnen vereenzamen of juist veel overlast veroorzaken. De bewoners krijgen bij Anders Wonen begeleiding van professionele zorgpartijen, maar krijgen ook ruimte om zichzelf te zijn. In Anders Wonen kunnen zij ook werken aan een mogelijke terugkeer naar begeleid wonen in een woonwijk of een andere geschikte woonvorm.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland